Se spala foarte bine urzicile si se pun in strecuratoare. Separat, se caleste slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste putin. Se ia vasul de pe
Se spala foarte bine urzicile si se pun in strecuratoare. Separat, se caleste slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste putin. Se ia vasul de pe foc, se pune ceapa tocata si cind e putin aurie se adauga urzicile. Se amesteca bine, se pun 400 ml de apa fierbinte si ½ lingurita de sare. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba incet, mai adaugind apa daca scade prea mult. Cind urzicile sint fierte, se adauga faina dezlegata cu putina apa, apoi se pune atita apa incit sa se formeze 500 ml de sos. Se lasa sosul sa fiarba 3-4 minute, se ia vasul de pe foc, se pune smintina, se potriveste de sare, se acreste cu zeama de lamaie sau cu citeva picaturi de otet, se pun mujdeiul si mararul verde.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataO supa ce am descoperit -o recent, fiind invitata la pranz la o prietena. Aceasta supa i-o facea bunica in copilarie, si ea,...
Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoaseIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii