Mancaruri cu legume

Reteta Platou cu legume

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Morcovii taiati si ei rondele, se pun la fiert in apa sarata, apoi se adauga broccoli si la

ingrediente

   600-700 g cartofi
   500 g de broccoli
   300 g morcovi
   2-3 fire praz
   o ceapa rosie mica
   40g unt
   1 lingura faina
   150 g de sunca felii
   0.2 l smantana
   100 g branza trappista
   pentru condimentare: sare
   piper
   zahar
   suc de lamaie

mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Morcovii taiati si ei rondele, se pun la fiert in apa sarata, apoi se adauga broccoli si la final rondelele de praz. Odata fierte, legumele se strecoara, iar din apa in care au fiert, se retine 0.3-0.4 l. Ceapa taiata marunt se caleste in unt, apoi adaugam sunca taiata felii subtiri, se presara cu faina si se toarna in apa fiarta. Se adauga smantana, se razuieste branza si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare, piper, putin zahar si suc de lamaie dupa gust. Se raceste amestecand.

Se pregateste o tava unsa cu putin unt, se aseaza in ea cartofii si legumele, deasupra se toarna sosul, se presara cu branza rasa si se pune la copt la 200 grade C pentru 25-30 minute.
Alte retete legume recomandate



Ciulama de ciuperci

Ciuperci umplute

Salata de spanac
Incearca si Mancare de patlagele vinete cu rosii si usturoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu legume" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.