Pentru o masa rapida si gustoasa, am alaturat doua ingrediente pe care le iubim, quinoa si broccoli ...ce a iesit? Pai, o bunatate...altfel se putea?:)
Pentru o masa rapida si gustoasa, am alaturat doua ingrediente pe care le iubim...ce a iesit? Pai, o bunatate...altfel se putea?:)
Inainte de a va prezenta reteta, va spun ca se poate consuma atat cald, cat si rece, ca atare, sau ca garnitura...noi am servit asa cum este, ca fel principal, si tare bine am facut!
Mod de preparare:
Se spala quinoa in 4-5 ape, deoarece pelicula care acopera bobitele are un gust amarui( daca este foarte bine spalata, quinoa are un gust usor asemanator cu cel de nuca). Se pune la fiert, impreuna cu 2 cesti de apa. Se fierbe la foc mic aprox. 15 minute, apoi se acopera vasul si se lasa deoparte inca 10 minute, timp in care quinoa absoarbe restul de apa si devine mai pufoasa. Dupa ce quinoa a absorbit apa, aceasta se toarna intr-un bol mai incapator.
Intre timp, broccoli se apala cu apa rece, se desfac buchetelele si se pun la fiert in abur pentru 10 minute (aparatul de gatit cu aburi este foarte util; daca nu aveti un astfel de aparat, broccoli se fierbe in apa clocotita si usor sarata timp de 5-7 minute).
Se scot buchetelele de broccoli de la fiert si imediat se plonjeaza intr-un castron plin cu apa rece cu gheata (acest procedeu asigura pastrarea culorii verzi naturale a legumei). Se scurg bine intr-o sita, dupa care se adauga in bolul cu quinoa.
Se toaca mararul, se adauga si acela in bol, se toarna lingura de ulei de masline, se amesteca totul bine, cu ajutorul unei spatule, se potriveste de sare si piper, dupa care se poate servi.
Pofta buna!
Extra sfat: pentru o aroma mai intensa, se poate adauga si putin praf de chilli, eventual si alte ierburi proaspete.
Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!
Se serveste cald.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu puteam lasa sarbatorile sa treaca fara sa avem pe masa si cateva portii de piftie de porc. ”Retete festive de...
Piftie de porcIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii