Ratatouille (ghiveci)

Puneti o strecuratoare mare pe un castron mare. Cojiti vinetele (eu le prefer cu coaja) si taiati-le coditele. Taiati in felii de aproximativ 1,5cm si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ratatouille (ghiveci)

Ingrediente

  • 4 dovlecei mici/2 medii
  • 2 vinete
  • 2 cepe
  • 1 ardei capia rosu
  • 5 rosii
  • 50 g sare
  • 1 ltr ulei
  • 2 linguri zahar
  • 5 linguri ulei de masline
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Puneti o strecuratoare mare pe un castron mare. Cojiti vinetele (eu le prefer cu coaja) si taiati-le coditele. Taiati in felii de aproximativ 1,5cm si taiati-le cubulete. Puneti cubuletele de vinete in sita si sarati pt. a scoate gustul amar. Lasati jumatate de ora. Cojiti si taiati dovleceii la fel ca vinetele. Puneti cubuletele deoparte. Cojiti ceapa si taiati julien. Puneti-o intr-o tigaie mai mare/oala. Curatati ardeiul si taiati-l fasii. Puneti langa ceapa. Puneti rosiile in apa clocotita si decojiti-le (sau daca preferati, le lasati cu coaja) si apoi taiati-le cubulete si puneti-le deoparte. Puneti o frieteuza sau o tigaie adanca la foc mare si puneti uleiul (1 litru) la incalzit.

Puneti tigaia cu ceapa, ardeiul si uleiul de masline pe foc mediu si prajiti pana se face transparenta. Adaugati rosiile tocate si amestecati bine. Gatiti pe foc mic cam 25 de minute, amestecand din cand in cand.

Puneti dovleceii in sita de friteuza si apoi in ulei sau direct in baia de ulei. Puneti intr-un castron hartie absorbanta. Dupa 8-10 minute, cand s-au facut aurii, scoateti dovleceii pe hartie. Scurgeti-i de ulei si adaugati-i cepei si rosiilor.

Prajiti cuburile de vinete la fel ca dovleceii. Dupa 8-10 minute – cand sunt aurii, scoateti-le pe hartie absorbanta, apoi adaugati-le ghiveciului si amestecati bine.

Adaugati apa si zahar, sarea si amestecati. Gatiti pe foc minim cam 45 de minute. Cand sosul incepe sa se ingroase, luati de pe foc.
Ratatouille poate fi servit cald sau rece, ca fel principal sau la carne la grill, peste sau cu orez. Se poate adauga la servire busuioc proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Ciorba de bibilica
Bucataras.RO

Ciorba de bibilica

Bibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la...

Ciorba de bibilica
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!