Ratatouille la cuptor

Eu ma bucur din plin de legume vara asta. O mancare simpla, plina de savoare si care in mod sigur nu necesita carne. Nu este reteta originala de ratatouille, dar este o versiune populara, care merge de minune la cuptor si care datorita culoritului legumelor incanta privirea... Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Ratatouille la cuptor

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1-2 dovlecei (depinde de marimea lor)
  • 3 rosii mari de gradina
  • sare si piper
  • pentru sos:
  • 2-3 rosii bine coapte
  • un praf de sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 mana frunze proaspete de busuioc
  • pentru deasupra:
  • branza de burduf sau cascaval
  • branza de capra
  • feta

Mod de preparare

Spalam vanata si dovlecelul, fara a indeparta coaja, taiem capetele si cu un cutit bine ascutit, taiem legumele in felii subtiri. Le pudram cu sare, le asezam intr-o strecuratoare si le lasam putin sa-si lase sucul.

Pentru sos: in vasul robotului de bucatarie punem rosiile taiate in sferturi, usturoiul si pasiram bine pentru a obtine un sos. Adaugam sare si piper dupa gust, 2 linguri ulei de masline, busuiocul taiat marunt si amestecam toate ingredientele. Ungem un vas termorezistent cu putin ulei de masline si punem in el sosul facut anterior.

Dupa ce legumele s-au inmuiat putin si si-au lasat sucul, datorita pudrarii cu sare, le clatim, le uscam prin tamponare cu prosoape de hartie, le pudram iar cu sare si piper. Le stropim cu putin ulei de masline si le amestecam. Taiem si rosiile in felii subtiri.

In vasul in care am pus sosul, asezam legumele alternand o felie de vanata, una de dovlecel, una de rosii si tot asa pana umplem vasul. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 50 minute. Indepartam folia, dam vasul la cuptor pentru inca 10-15 minute, apoi presaram deasupra branza de burduf si mai dam vasul la cuptor pentru inca 10 minute, pana s-a topit branza. Se serveste calda sau rece.

Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Desert prajitura cu aia si aia si ailalta
Bucataras.RO

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

Printre picaturi, dar nu de ploaie, ca a fost canicula, am pus si de-o prajitura, ca aveam 7 albusuri ramase prin frigider,...

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola