Soufle de conopida

Conopida curatata, spalata si rupta in buchetele se pune la fiert in apa sarata. Se incalzeste untul intr-o cratita si se adauga faina . Se amesteca r

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Soufle de conopida

Ingrediente

  • 1 conopida de aproximativ 1 kg
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 2 linguri de faina
  • 20 de grame de unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • cascaval pentru gratinat (facultativ)
  • unt si pesmet pentru tapetat forma

Mod de preparare

Conopida curatata, spalata si rupta in buchetele se pune la fiert in apa sarata.

Se incalzeste untul intr-o cratita si se adauga faina . Se amesteca repede atat cat sa inglobeze grasimea. Se stinge cu laptele fierbinte si se fierbe un sos bechamel grosut caruia i se potriveste gustul cu sare, piper si nucsoara.

Conopida se scurge de apa (sa fie fiarta mai "al dente").

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se incorporeaza in sosul bechamel, se adauga albusurile si se amesteca cu miscari verticale.

Se pregateste o forma termorezistenta ungand-o cu unt si tapetand-o cu pesmet si se toarna in forma o cantitate din bechamelul cu oua, suficient cat sa acopere fundul acesteia.

Deasupra stratului de bechamel se aseaza buchetelele de conopida.

Se acopera cu restul de sos si se presara cu pesmet.

Se introduce vasul la cuptorul preincalzit la 190 de grade.

Cand se rumeneste (aproximativ jumatate de ora) se poate servi ca atare sau se poate presara cu cascaval si reintroduce cateva minute in cuptor pentru gratinare.

Eu am pus niste felioare de cascaval in loc de cascaval ras, ma cam grabeam.
Pofta buna!

Reteta Soufle de conopida a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete cu conopida gasiti aici:

Conopida poloneza,

Conopida cu parmezan,

Conopida cu brinza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Dovlecei umpluti, la cuptor
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti, la cuptor

Ca tot e vremea lor....., poate fi un pranz delicios!

Dovlecei umpluti, la cuptor
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!