Mancaruri cu legume

Reteta Sparanghel nobiliar

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Martina postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Sparanghelul alb se spala, se curata si i se taie capetele. Intr-o oala se incinge 1 lingura de ulei de masline, sparanghelul se perpeleste usor si ap

ingrediente

   1 kg sparanghel alb
   200 g sparanghel verde
   3 linguri ulei de masline
   1 pahar vin spumant alb sec
   1 legatura busuioc verde
   100 g mascarpone
   2 linguri suc de lamaie
   50 g alune de padure
   piper alb macinat
   sare
   zahar

mod de preparare

Sparanghelul alb se spala, se curata si i se taie capetele. Intr-o oala se incinge 1 lingura de ulei de masline, sparanghelul se perpeleste usor si apoi se stinge cu vin spumant. Se adauga sare si zahar. Se lasa sa fiarba 15 minute la foc slab, cu capacul pus, si apoi se lasa sa se raceasca in zeama lui. Sparanghelul verde se decojeste in treimea de jos a cozilor. Se taie coditele busuiocului. Sparanghelul verde si busuiocul si mascarpone se bat usor pana se formeaza un puree. Se condimenteaza cu sare, piper, suc de lamaie, 1 lingura ulei de masline si ceva zeama de la sparanghelul alb. Alunele se taie si se prajesc sec, fara ulei.


Sparanghelul alb se aseaza pe o farfurie, langa el aranjandu-se puree-ul de sparanghel verde. Deasupra se presara alunele,
Cu cartofi natur.
Incearca si Conopida poloneza
Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel nobiliar" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.