Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecei

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se rad dovleceii de coaja, se taie in felii pe lat si se pun la fiert cu apa putina. Separat se pregateste un sos alb din unt, faina, lapte si smintin

ingrediente

   3-4 buc. dovlecei mijlocii
   3 linguri de unt (netopit)
   3 linguri de faina
   3 oua
   3 linguri de telemea rasa
   o ceasca de lapte
   2 linguri de smintina

mod de preparare

Se rad dovleceii de coaja, se taie in felii pe lat si se pun la fiert cu apa putina. Separat se pregateste un sos alb din unt, faina, lapte si smintina, care se clocoteste 10 minute. Se ia apoi vasul de pe foc si, cind s-a racit, se pun telemeaua rasa, pe rind, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma tare. Se potriveste de sare, se scurg dovleceii de apa, se paseaza si se amesteca impreuna cu sosul pregatit. Se pune totul intr-o tava unsa si se da la cuptor. Cind sufleul este frumos crescut si rumen, este gata.
Presarati compozitia cu putin cascaval ras
Incearca si Budinca de dovlecei
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite