Mancaruri cu legume

Reteta Tarta cu ceapa caramelizata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
arcadia postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se incalzeste cuptorul la 190* C. Se intinde aluatul astfel incat sa acopere o forma de tarta (cca 20 cm diametru) si se da forma da tarta cu aluatul

ingrediente

   500 g foitaj
   6 cepe medii taiate julien
   3 linguri ulei de masline
   50 gr. cimbrisor (numai frunzele)
   3 oua
   300 ml lapte
   100 g cascaval ras
   sare
   piper

mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190* C. Se intinde aluatul astfel incat sa acopere o forma de tarta (cca 20 cm diametru) si se da forma da tarta cu aluatul la frigider 10 minute. Se acopera cu folie de aluminiu si se coace 10 minute. Se scoate folia si se mai coace inca 5 minute, pana cand baza s-a rumenit. Intre timp se caleste ceapa in ulei cat sa se inmoaie si se adauga cimbrisorul, piperul si putina sare. Se lasa la foc mic cca 15 minute pana cand ceapa a devenit aurie. Se bat ouale, laptele si jumatate din branza cu putin piper. se distribuie ceapa pe fundul bazei de tarta si se toarna apoi amestecul de oua. Se prasara restul de branza rasa deasupra si se da la copt 30-40 minute astfel incat umplutura sa devina ferma, cu o crusta rumena, iar aluatul sa devina crocant.
Se serveste atat calda cat si rece.
Incearca si Rosii surpriza, in vas de lut
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa caramelizata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.