Mancaruri cu legume

Reteta Vinete gratinate cu branza si rosii

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru vinete gratinate cu branza si rosii se taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul si se caleste ceapa, se adauga rosiile taiate felii.

ingrediente

   3-4 vinete
   1 lingura unt
   ulei
   150 g branza
   2 cepe
   500 g rosii
   2 linguri faina
   3-4 catei usturoi
   1 lingurita zahar
   foaie de dafin
   cimbru
   sare
   piper
   1 lingura pesmet

mod de preparare

Pentru vinete gratinate cu branza si rosii se taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul si se caleste ceapa, se adauga rosiile taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, sarea, zaharul si piperul. Se fierbe 30 minute, se lasa la racit apoi se da prin sita. Separat se prajesc in ulei vinetele bine scurse si date prin faina. Intr-un vas termoizolant se toarna cateva linguri de sos, apoi se aseaza cateva felii de telemea peste care se pune un strat de vinete. Se repeta; ultimul strat de sos. Deasupra se pune branza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor pana se rumeneste.


Incearca si Platou de legume cu carnati
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete gratinate cu branza si rosii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.