Mancaruri cu legume

Vinete cu rosii la cuptor

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
a_dobre postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se i

ingrediente

   3-4 vinete frumoase
   150 ml ulei
   1 lingura unt
   150 gr. branza telemea
   2 cepe
   500 gr. rosii
   2 linguri faina
   2-3 catei de usturoi
   o lingurita zahar
   o foaie dafin
   cimbru
   o lingura pesmet
   sare
   piper.

mod de preparare

Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de branza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute.


Se servesc calde.
Alte retete cu vinete recomandate:

Incearca si Garnitura verde cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu rosii la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite