Vinete umplute

Vinetele se taie in doua pe lung si se prajesc in tigaie cu putin ulei cateva minute pe ambele parti. Se scot pe un prosop de bucatarie. Dupa ce s-au

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Vinete umplute

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • o ceapa
  • un ardei
  • 3 catei de usturoi
  • o conserva de rosii in suc propriu
  • condimente – sare
  • piper
  • boia
  • oregano
  • eventual putina branza de burduf

Mod de preparare

Vinetele se taie in doua pe lung si se prajesc in tigaie cu putin ulei cateva minute pe ambele parti.

Se scot pe un prosop de bucatarie.

Dupa ce s-au racit vinetele se scoate cu grija mijlocul, astfel incat sa ramana pe margini cam o jumatate de centimetru sau poate un pic mai putin.

Vinetele, ardeiul si ceapa, toate taiate marunt se pun in tigaie sa se inmoaie putin. Dupa cateva minute am pus rosiile din conserva si condimentele si am lasat la foc mijlociu cu capac cam 10 minute. La sfarsit dupa ce am luat tigaia de pe foc am zdrobit cei 3 catei de usturoi.

Am umplut cu aceasta compozitie vinetele si am mai pus deasupra putina branza de burduf. Banuiesc ca puteti folosi si o alta branza dar sa fie o branza mai iute

Le-am copt cam 25 de minute la 200 de grade.

Le-am servit apoi cu orez simplu pentru ca erau condimentate ele in sine
Reteta Vinete umplute de post a fost propusa de CG

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Gem de gutui si mere
Bucataras.RO

Gem de gutui si mere

Aveam niste gutui si mere, nu foarte multe, incepusera sa dea semne de oboseala, asa ca le-am facut patul sa se odihneasca...

Gem de gutui si mere
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!