Vinetele se curata o fasie da, una nu, se scufunda in apa in care se pune 1 lingurita de sare, se lasa 15 min. in apa cu sare. Se scot, se sterg cu se
Vinetele se curata o fasie da, una nu, se scufunda in apa in care se pune 1 lingurita de sare, se lasa 15 min. in apa cu sare. Se scot, se sterg cu servetel presand usor, apoi se prajesc in tigaie in ulei, nu foarte mult, doar cat sa se inmoaie dar fara sa se prajeasca. Se pun intr-o tava neunsa (nu mai e nevoie sa ungeti tava pentru ca ele oricum isi lasa uleiul de la prajit, plus din grasimea de la umplutura) Carnea tocata se caleste in tigaia in care s-au prajit vinetele (daca vi se pare ca e prea mult ulei, mai scurgeti din el).
Ceapa, ardeii si usturoiul se toaca marunt (sau prin blender), rosia la fel. Punem tocatura de ceapa, ardei si usturoi peste carne invartim cu lingura de lemn prin tigaie pana cand sticleste ceapa punem si rosia facuta praf. Invartim iar cu lingura prin tigaie, acum e momentul sa potrivim de sare si piper. Patrunjelul se spala, se toaca, se-arunca-n tigaie. Despicam vinetele cu ajutorul unei linguri, le umplem cu compozitia de carne tocata, incercam sa pastram marginile vinetei la vedere ca sa fie cat mai artistic. Se poate pune deasupra fiecarei vinete o felie de rosie, ardei. Apoi in tava cu vinetele umplute se va pune apa, usor, pe margine, pana ajunge aproape de jumatatea vinetelor, deci sa nu atinga umplutura. Tava se baga la cuptor pentru 20-25 min la o temperatura de 180 grade (sau pana se rumenesc vinetele deasupra).
Se servesc cu iaurt deasupra. Reteta Vinete umplute (Karniyarik) a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseAceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.
Fursecuri cu dulceataReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii