Vinete umplute (Karniyarik)

Vinetele se curata o fasie da, una nu, se scufunda in apa in care se pune 1 lingurita de sare, se lasa 15 min. in apa cu sare. Se scot, se sterg cu se

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Vinete umplute (Karniyarik)

Ingrediente

  • 9 vinete mici ( sau in functie de cate persoane sunt )
  • jumatate de kg carne tocata
  • 1 ceapa mare uscata
  • 2 ardei grasi ( d-aia verzi)
  • 1 rosie mai mare
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se curata o fasie da, una nu, se scufunda in apa in care se pune 1 lingurita de sare, se lasa 15 min. in apa cu sare. Se scot, se sterg cu servetel presand usor, apoi se prajesc in tigaie in ulei, nu foarte mult, doar cat sa se inmoaie dar fara sa se prajeasca. Se pun intr-o tava neunsa (nu mai e nevoie sa ungeti tava pentru ca ele oricum isi lasa uleiul de la prajit, plus din grasimea de la umplutura) Carnea tocata se caleste in tigaia in care s-au prajit vinetele (daca vi se pare ca e prea mult ulei, mai scurgeti din el).

Ceapa, ardeii si usturoiul se toaca marunt (sau prin blender), rosia la fel. Punem tocatura de ceapa, ardei si usturoi peste carne invartim cu lingura de lemn prin tigaie pana cand sticleste ceapa punem si rosia facuta praf. Invartim iar cu lingura prin tigaie, acum e momentul sa potrivim de sare si piper. Patrunjelul se spala, se toaca, se-arunca-n tigaie. Despicam vinetele cu ajutorul unei linguri, le umplem cu compozitia de carne tocata, incercam sa pastram marginile vinetei la vedere ca sa fie cat mai artistic. Se poate pune deasupra fiecarei vinete o felie de rosie, ardei. Apoi in tava cu vinetele umplute se va pune apa, usor, pe margine, pana ajunge aproape de jumatatea vinetelor, deci sa nu atinga umplutura. Tava se baga la cuptor pentru 20-25 min la o temperatura de 180 grade (sau pana se rumenesc vinetele deasupra).


Se servesc cu iaurt deasupra. Reteta Vinete umplute (Karniyarik) a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat
Bucataras.RO

Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat

Salata cu sfecla rosie ce a devenit preferata noastra.

Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola