Mancaruri cu orez

Reteta Orez de week-end

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ardei umpluti cu orez"
 
Se taie cubulete medii cartofii, morcovii si ceapa. Se pun intr-o oala cele doua cani de orez, la care se adauga 6 cani de apa. Se pun peste orezul in

ingrediente

   doi morcovi
   doi cartofi
   o ceapa (de apa
   adica de-aia albastra)
   o lingura de sare
   o lingurita rasa de curry
   o lingurita rasa de busuioc
   un varf de lingurita de cimbru
   o lingurita rasa de oregano
   o lingura de ulei de floarea soarelui
   si doua cani de orez

mod de preparare

Se taie cubulete medii cartofii, morcovii si ceapa. Se pun intr-o oala cele doua cani de orez, la care se adauga 6 cani de apa. Se pun peste orezul in apa cartofii si morcovii, si se dau apoi la foc mare. Da, mare, direct. Dupa 5 minute se pune si ceapa, si se da la foc mic. Dupa ce se da la foc mic se adauga lingura de ulei, lingurita de curry si cea de busuioc, precum si varful de lingurita de cimbru. Se amesteca pentru a evita lipirea orezului de fundul oalei, ceea ce poate cauza neplaceri. In 20-25 de minute, dupa ce orezul a absorbit cam toata apa se presara lingurita de oregano si se stinge.
Se serveste cald.
Incearca si Risotto spumant cu ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez de week-end" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu orez

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite