Se pune uleiul la incins, apoi se adauga fideaua marunta si se amesteca pana capata o culoare rosu-maronie (atentie sa nu se arda!). Se adauga orezul,
Se pune uleiul la incins, apoi se adauga fideaua marunta si se amesteca pana capata o culoare rosu-maronie (atentie sa nu se arda!). Se adauga orezul, apa fierbinte, sarea si condimentele si se amesteca putin pentru uniformizare. Se pune capac si se lasa pana cand nu se mai vede apa deasupra orezului (aprox. 15 min), apoi se muta pe o plita la foc mai mic unde se lasa pana incepe sa se prinda pe margini (aprox. 10 min). Se stinge focul si se mai lasa cu capac inca 5 min. Se ia capacul si se amesteca orezul. Se obtine un orez "rasfirat", nu "cleios", indiferent de tipul de orez folosit. Important este sa nu amestecati decat de 2 ori: prima oara cand s-a pus orezul, apa si sarea; a doua oara la 5 min dupa ce s-a stins focul.
Garnitura pentru orice fel de mancare.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataNu am mai facut haiose cred ca de vreo treizeci de ani, dar atunci eram doar ajutor in bucatarie. Mi se pareau foarte greu de...
Desert haioseIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii