Praz umplut cu carne

Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de piine muiat in apa si cu o ceapa cruda. Se pune intr-un castron si se amesteca cu orezul spala

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 gr. carne macra (se recomanda carne de porc amestecata cu carne de vaca)
  • 4 cepe mari
  • 2 linguri orez
  • 1 felie piine
  • 3 linguri untura
  • 5-6 rosii sau 1 lingura bulion
  • 4-6 fire praz
  • sare
  • piper
  • marar tocat
  • smintina

Mod de preparare

Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de piine muiat in apa si cu o ceapa cruda. Se pune intr-un castron si se amesteca cu orezul spalat, mararul, piperul, sarea si trei cepe prajite in doua linguri de untura(ceapa se prajeste foarte putin, numai pina incepe sa se ingalbeneasca). Se amesteca totul bine. Prazul se taie bucati lungi de 6-7 cm, se oparesc si se trage miezul(in asa fel ca sa se obtina tuburi). Se umplu cu tocatura si se asaza in cratita. Peste un rind de praz umplut se pune praz taiat fin(cel ramas). Se pun rosiile fierte si strecurate(sau bulionul) si se adauga apa ca sa fie bucatile de praz de-abia acoperite. Se pune la fiert si cind este aproape gata, se da la cuptor pina ce scade bine.
Se serveste cu smintina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă
Bucataras.RO

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Natura are felul ei aparte de a ne încălzi trupul şi spiritul, aruncându-ne in braţe mici daruri: o zi însorită şi...

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!