Mancaruri cu orez

Risotto cu dovleac

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
ciberiac postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa citeva minute sa se prajeasca. Se adauga jumatate de pahar

ingrediente

   300 gr. orez
   2 felii mari de dovleac taiate cubulete
   1
   5 l de zeama de carne sau de legume
   o ceapa mica
   2 linguri de ulei de masline
   unt cit o nuca
   jumatate de pahar de vin alb sec
   4 linguri de parmiggiano ras
   sare
   piper

mod de preparare

Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa citeva minute sa se prajeasca. Se adauga jumatate de pahar de vin alb sec si se lasa citeva minute sa se evapore. Se adauga dovleacul se lasa sa fiarba adaugind din cind in cind cite un polonic de zeama fierbinte, amestecind mereu.
Cind este fiert, atit orezul, cit si dovleacul, se stinge focul, se adauga o nuca de unt si se lasa sa se odihneasca 2-3 minute dupa care se serveste.

Se pote servi cu parmiggiano ras
Incearca si Ardei umplut la tava
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu orez

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite