Supa pentru risotto Am pus la fiert in apa rece ingredientele pentru supa (2 morcovi, 4 cartofi, 1 ceapa, tulpina de patrunjel si de telina, o buc
Supa pentru risotto
Am pus la fiert in apa rece ingredientele pentru supa (2 morcovi, 4 cartofi, 1 ceapa, tulpina de patrunjel si de telina, o bucata de carne si biluta "misterioasa" in care am pus boabe de piper si cuisoare) plus sarea.
A fost alegerea mea sa pun si cartofii in supa pentru ca astfel am putut face o salata cu cartofi, patrunjel si masline.
Cind a fost gata supa am scos "biluta" ( boabe de piper si cuisoare).
Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si o nuca de unt la topit, cind untul e topit se adauga o ceapa taiata marunt si se lasa citeva minute sa se caleasca fara sa se arda.
Cind ceapa este calita se adauga orezul ( 225 g pentru 4 persoane) si se lasa sa se prajeasca amestecind mereu pina ce devine sticlos orezul si incepe aproape sa se prinda.
Se adauga un pahar de vin alb sec, atentie pentru ca tigaia este fierbinte si vinul rece (in cazul meu) asa ca sare un pic.
Despre pasajul acesta in Italia exista mai multe pareri, cei care sustin ca nu e bine sa pui vinul rece ci fierbinte pentru ca bobul de orez suporta un soc termic, cei care spun sa nu-l pui deloc pentru ca da un gust acrisor. Eu il pun si iese mereu bine. Las la latitudinea voastra.
Dupa ce vinul s-a evaporat incepe sa se adauge cite un polonic de supa fierbinte (aceasta trebuie sa stea pe aragaz intr-o olicioara la foc mic ca sa fie fierbinte).
Din acest moment puteti face ochiul mic daca mai aveti altceva de facut si veni din cind in cind sa adaugati cite un polonic de supa, daca aveti timp sa stati linga el lasati focul mare, mestecati mereu si la fel adaugati supa cind trebuie.
Trebuie sa arate mereu asa, nici uscat nici sa fiarba in supa.
In cazul de fata dupa 15 minute am adaugat un mar taiat cuburele plus coaja sa taiata fisii si am mai lasat vreo 5 minute, intre timp am gustat sa vad daca e gata si cind a fost gata am adaugat brinza taiata bucatele si am amestecat repede
Ultima operatie a unui risotto se numeste "mantecare", inseamna ca atunci cind e gata se stinge focul si se mai lasa sa stea 5 minute ca sa devina cremos, de obicei se pune un pic de unt, in cazul de fata operatia aceasta a facut-o brinza.
In farfurie am adaugat putin piper.
Si am pus alaturi si un mar ca sa vedeti ce tip am folosit.
Gustul era bun, un pic dar foarte putin dulceag, un experiment reusit, marul a ramas un pic crocant.
Pofta buna!
Reteta Risotto cu mar si brinza taleggio a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alta reteta cu de risotto Risotto cu dovlecel si creveti
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii