Mancaruri cu orez

Reteta Rizotto cu sofran

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Ceapa tocata marunt se caleste, se adauga si usturoiul pisat, apoi orezul care se caleste pana devine sticlos. Se condimenteaza cu piper, patrunjel ve

ingrediente

   70 g unt
   1 ceapa
   1 catel de usturoi
   400 g orez
   150 ml vin alb
   1 – 1
   5 l supa de carne/din cub concentrat/
   sare
   putin sofran
   80 g parmezan ras
   1 morcov
   1 legatura de patrunjel verde

mod de preparare

Ceapa tocata marunt se caleste, se adauga si usturoiul pisat, apoi orezul care se caleste pana devine sticlos. Se condimenteaza cu piper, patrunjel verde si sofran. Se stinge cu vin si supa de carne, se amesteca de mai multe ori. Inainte de a fi gata, se dauga morcovul taiat cubulete, parmezanul si untul. Se serveste fierbinte sub forma de galuste(chenele) rupte cu lingura.
Alte retete culinare recomandate



Retete cu orez:



Pilaf de orez cu legume

Orez cu ciuperci
Incearca si Orez prajit cu ananas (Pineapple fried rice)
Daca ti-a placut reteta noastra "Rizotto cu sofran" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu orez
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.