Taiem calmarul in inele de jumatate de cm, iar anunchiul de tentacule in jumatate.
Se curata crevetii, se lasa doar coditele.
Se asaza 50 ml de apa i
ingrediente
25g calmar curatat
600g creveti proaspeti
3 linguri ulei de masline
75ml otet de vin alb
125ml de vin alb sec
4 catei de usturoi
taiati felii subtir
1 lingura de mirodenii pentru marinat
(amestecul poate include ienibahar
dafin
scortisoara
cuisoare
coriandru
ghimbir
seminte de mustar si piper)
1.2 lingurita oregano
1/2 ardei gras rosu
fara seminte
maruntit
1/2 ardei gras verde
fara seminte
maruntit
1/2 chilii rosu de intensitate medie
taiat fin
2 felii subtiri de lamaie
8 masline (de preferinta kalamata)
1 legatura de patrunjel
mod de preparare
Taiem calmarul in inele de jumatate de cm, iar anunchiul de tentacule in jumatate.
Se curata crevetii, se lasa doar coditele.
Se asaza 50 ml de apa intr-o tigaie medie, se adauga uleiul, otetul, vinul, usturoiul, mirodeniile, 1/2 de lingurita sare si piper si se lasa la foc potrivit 10 minute.
Dam amestecul la foc iute. Adaugam crevetii, lasam un minut si adaugam calmarul, se lasa doar 30 de secunde.
Se rastoarna totul intr-un bol de iena, se adauga ardeiul gras, ardeiul iute si lamaia.
Se amesteca si se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se aduce salata la temperatura camerei pentru a fi servita. Se serveste pe un platou sau in cupe individuale cu maslinele si patrunjelul presarate.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe