Mancaruri cu peste

Reteta Cambula in tava cu spanac, masline si rosii

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Folositi o tava mica, astfel incat pestele sa se distribuie aspectuos. Puneti tava la foc

ingrediente

   ulei de masline extravirgin
   2 catei de usturoi
   decojiti si tocati
   1 pahar de vin Chardonnay
   2 conserve de rosii prunisoare a cate 400 g fiecare
   150 g masline negre
   fara samburi
   1 mana mare de busuioc proaspat
   2 fileuri de ansoa
   4 fileuri de cambula a cate 200 g fiecare
   curatate de piele
   sare de mare si piper negru proaspat macinat
   4 crengute de rozmarin sau betisoare pentru cocteil
   3 maini mari de spanac tanar
   spalat

mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Folositi o tava mica, astfel incat pestele sa se distribuie aspectuos. Puneti tava la foc mediu pe plita, turnati putin ulei de masline si prajiti incet usturoiul tocat pana se inmoaie. Inainte ca acesta sa se rumeneasca, puneti vinul si mai lasati 1 minut, apoi adaugati rosiile. Zdrobiti tomatele cu o lingura, apoi reduceti focul si lasati sa fiarba inabusit in timp ce pregatiti cambula.

Cu robotul de bucatarie, tocati marunt sau chiar faceti o pasta din masline, busuioc si ansoa, apoi adaugati in vas ulei de masline, pentru a subtia pasta si a o face usor de intins. Pe un tocator, asezati fileurile de cambula cu partea exterioara in jos si asezonati-le cu piper negru. Impartiti pasta in 4 portii si ungeti fileurile peste tot. Infasurati fiecare file ca pe o rulada, incepand cu partea dinspre coada, si prindeti-l cu o tulpina ascutita de rozmarin (sau cu un betisor pentru cocteil). Asezonati sosul de rosii din tava, apoi puneti peste sos fileurile de peste, unul langa altul. Stropiti rulourile cu ulei de masline si coaceti 15 minute in cuptorul preincalzit. Sosul va da aroma cambulei si invers, ceea ce e minunat.
Scoateti pestele pe 4 farfurii incalzite si puneti sosul inapoi pe plita pentru 1 minut, adaugand si spanacul - acesta se va inmuia imediat. Cu o lingura, turnati sosul cu spanac alaturi de peste.



Alte retete recomandate:

Ciulama de ciuperci

Iahnie de fasole

Chiftele
Incearca si Nisetru in maioneza
Daca ti-a placut reteta noastra "Cambula in tava cu spanac, masline si rosii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.