Pentru crap la protap simplu pestele se curata, se spala si se sareaza, apoi se despica in doua in zona spinarii; fiecare jumatate se pune in protap.
Pentru crap la protap simplu pestele se curata, se spala si se sareaza, apoi se despica in doua in zona spinarii; fiecare jumatate se pune in protap (o tepusa). Daca pestele este mai mic, ajunge un singur protap, fixat de-a lungul, la mijlocul jumatatii de crap. Daca este mai mare, se folosesc doua protapuri: unul catre coada si altul spre cap, intinzand carnea crapului cu doua dranite (sindrile) in lungul pantecului si al sirei spinarii (protapul fiind in curmezis). La pestele mare (ca sa se friga uniform) se pun trei protapuri. Se poate infinge protapul in peste, ori de la cap spre coada, ori invers. Protapurile se infing in pamant, in locurile unde este mai umed; pestele se aseaza aplecat, cu pielea inspre foc, inclinand usor protapurile inspre jar, ca o proptea. Pestele se aseaza la protap in partea de unde sufla vantul, la o
departare convenabila fata de flacara si jar, pentru ca flacara, si mai cu seama fumul, sa nu patrunda in peste. Se frige la foc bun. Cand este aproape gata, se presara pulberile aromate impreuna cu ardeiul.
Crapul la protap simplu se poate servi atat cald, cat si rece.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu e Tiramisu reţetă originală, nici pe aproape, dar e o varianta aromata cu capsuni si cocos, doua ingrediente care mie...
Tiramisu reteta cu capsuni si cocosIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii