Mancaruri cu peste

Reteta Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
meryln116 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Crapul proaspat servit cu mamaliguta si mujdei aromat este o mancare simplu de pregatit dar foarte gustoasa, ce poate fi servita si invitatilor.

ingrediente

   3 kg crap proaspat
Pt marinata:
   1 lamaie mare
   folosim doar sucul
   2 linguri ulei de masline
   1 lingurita oregano uscat
   ½ lingurita sare grunjoasa
   ½ lingurita piper
Pt prajit:
   Ulei de palmier
   Faina de grau sau/si faina de porumb
Pt mujdeiul aromat:
   1 capatana usturoi
   30g frunze proaspete de salvie
   1 praf sare
   1 praf piper
   100ml ulei
   Sucul de la ½ lamaie
   50ml smantana

mod de preparare

Mai intai preparam marinata, amestecand foarte bine ingredientele enumerate mai sus.
Apoi trecem la peste si incepem cu indepartarea solzilor, dupa care il despicam, extragem continutul si daca avem norocul sa gasim icre, le scoatem cu grija intr-un bol, presaram deasupra putina sare grunjoasa si le punem intr-un borcan, la frigider. Pentru a le consuma trebue lasate cateva zile la rece.
Pestele curatat de solzi si intestine, il spalam bine in apa rece, apoi il de-capitam si ii indepartam inotatoarele si coada. (Din cap si coada, voi face in curand o ciorbica).
Taiem pestele in felii de aprox. 5 cm, pe care le punem la macerat pentru 60’, la frigider.




In acest timp peparam mujdeiul: Curam usturoiul, stoarcem jumatatea de lamaie, spalam salvia si le punem intr-un blender. Adaugam sarea, piperul si uleiul, apoi mixam pana se formeaza pasta. Golim pasta intr-un bol si inainte de servire adaugam smantana, amestecam si daca e nevoie mai asezonam cu putina sare.




Dupa ce feliile de peste au stat la macerat , punem intr-o tigaie antiaderenta uleiul si-l lasam la incins. Intre timp ne pregatim boluri-le cu faina (eu am prajit si cu faina de grau si cu faina de porumb), sau bolul cu faina, scuturam bucatile de peste, de excesul de marinata si le tavalim bine prin faina, dupa care le punem la prajit. Lasam cam 3’ pana-si formeaza o crusta arie, apoi intoarcem si mai prajim 2’. Scoatem bucatile, pe servetele absorbante.


Servim pestele cu sos de mujdei, mamaliguta si felii de lamaie.
Pofta buna!

Incearca si Hering marinat
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.