Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat

Crapul proaspat servit cu mamaliguta si mujdei aromat este o mancare simplu de pregatit dar foarte gustoasa, ce poate fi servita si invitatilor.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat

Ingrediente

  • 3 kg crap proaspat
  • Pt marinata:
  • 1 lamaie mare
  • folosim doar sucul
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • ½ lingurita sare grunjoasa
  • ½ lingurita piper
  • Pt prajit:
  • Ulei de palmier
  • Faina de grau sau/si faina de porumb
  • Pt mujdeiul aromat:
  • 1 capatana usturoi
  • 30g frunze proaspete de salvie
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 100ml ulei
  • Sucul de la ½ lamaie
  • 50ml smantana

Mod de preparare

Mai intai preparam marinata, amestecand foarte bine ingredientele enumerate mai sus.
Apoi trecem la peste si incepem cu indepartarea solzilor, dupa care il despicam, extragem continutul si daca avem norocul sa gasim icre, le scoatem cu grija intr-un bol, presaram deasupra putina sare grunjoasa si le punem intr-un borcan, la frigider. Pentru a le consuma trebue lasate cateva zile la rece.
Pestele curatat de solzi si intestine, il spalam bine in apa rece, apoi il de-capitam si ii indepartam inotatoarele si coada. (Din cap si coada, voi face in curand o ciorbica).
Taiem pestele in felii de aprox. 5 cm, pe care le punem la macerat pentru 60’, la frigider.

In acest timp peparam mujdeiul: Curam usturoiul, stoarcem jumatatea de lamaie, spalam salvia si le punem intr-un blender. Adaugam sarea, piperul si uleiul, apoi mixam pana se formeaza pasta. Golim pasta intr-un bol si inainte de servire adaugam smantana, amestecam si daca e nevoie mai asezonam cu putina sare.

Dupa ce feliile de peste au stat la macerat , punem intr-o tigaie antiaderenta uleiul si-l lasam la incins. Intre timp ne pregatim boluri-le cu faina (eu am prajit si cu faina de grau si cu faina de porumb), sau bolul cu faina, scuturam bucatile de peste, de excesul de marinata si le tavalim bine prin faina, dupa care le punem la prajit. Lasam cam 3’ pana-si formeaza o crusta arie, apoi intoarcem si mai prajim 2’. Scoatem bucatile, pe servetele absorbante.


Servim pestele cu sos de mujdei, mamaliguta si felii de lamaie.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Tartelete cu branza si cimbru verde
Bucataras.RO

Tartelete cu branza si cimbru verde

Aceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit

Tartelete cu branza si cimbru verde
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!