Crochete de peste cu 4 sosuri

O delicatesa de la malul marii.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Crochete de peste cu 4 sosuri

Ingrediente

  • Pentru crochete:
  • 300 g peste
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • piper
  • 40 g pesmet granulat
  • 50 g faina
  • 100 ml lapte
  • 1 ceapa
  • sare
  • Pentru sosul de mustar:
  • 3 linguri unt
  • 1 lingura mustar
  • 1 lamaie
  • miere
  • sare
  • Pentru sosul de pasta de tomate cu hrean:
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1/2 lingurita hrean ras
  • 2 catei de usturoi
  • miere
  • piper boabe
  • zeama de lamaie
  • otet si sare dupa gust
  • Pentru sosul lactoneza:
  • 50 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • suc de lamaie

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din unt, lapte si sare. Se dezoseaza pestele si se pune in sosul alb cu piper pisat si jumatate de ou, se amesteca pana cand se face o pasta, apoi se da forma de crochete. Se dau prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei incins.

Sosul de mustar:

Intr-o tigaie, se pune la topit untul, la foc domol, iar cand s-a topit, se adauga mustarul, mierea, sarea si zeama de lamaie. Se amesteca totul energic, pana se omogenizeaza.

Sosul de usturoi cu iaurt:

Se piseaza usturoiul si se freaca cu sare, se adauga uleiul de masline si apoi iaurtul. La final, se adauga marar verde tocat.

Sosul de paste de tomate cu hrean:

Smantana se amesteca cu uleiul, pasta de tomate, hreanul, usturoiul pisat. Se aduga mierea, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, sarea si se amesteca pentru omogenizarea compozitiei.

Sosul lactoneza:

Se curata cateii de usturoi si se pun blender, dupa care se adauga putina sare si laptele. Se bate cu blenderul putin sa se sfarame usturoiul si se adauga ulei putin cate putin. La final, se adauga sucul de lamaie sau otetul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Bastonase de pui crocante si aromate
Bucataras.RO

Bastonase de pui crocante si aromate

Ideea mi-a venit gandindu-ma la dleicioasele fasii de pui de la KFC. Au iesit dleicioase alaturi de un sos coctail.

Bastonase de pui crocante si aromate
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!