Pentru pregatirea piureului de morcovi: ii taiem rondele si ii punem cu ghimbirul tocat in ulei incins de masline, lasam sa se soteze putin, adaugam c
Pentru pregatirea piureului de morcovi: ii taiem rondele si ii punem cu ghimbirul tocat in ulei incins de masline, lasam sa se soteze putin, adaugam cateii de usturoi (daca doriti aroma de usturoi mai pregnanta, curatati doi catei), apoi adaugam frisca, laptele, potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba bine, la foc mic, pana se inmoaie morcovul. Pentru o nota de rafinament in plus, eu am adaugat putina pasta concentrata de crustacei, dar atata cat sa ii dea o savoare delicata si sa nu acopere dulceata morcovului Cand morcovul este bine patruns se scoate intr-un recipient separat, cine doreste poate adauga si catelul de usturoi, si mai punem cateva linguri din sosul in care a fiert; piureiem pana capata o textura fina. Piureul il acoperiti si il puteti mentine cald intr-o bain-Marie la cuptor pana este gata file-ul. Pentru prepararea pestelui in sos de mustar: punem untul la incins, punem catelul de usturoi, apoi aurim bine pestele pe o parte si pe cealalata. Scoatem pestele separat pe o farfurie. Deoarece carnea bibanului e foarte fina si se desface repede, am dat intai usor prin faina de grau. Nu este neaparat sa faceti asta daca aveti un peste mai "solid". Daca totusi ati dat prin faina, cand ati scos pestele, scoateti si arsurile care raman de la faina. Dupa care adaugati sucul de morcov, de portocale si, daca doriti, putin suc de lamaie Dati focul mai tare si lasati sa se reduca sucul si chiar sa se caramelizeze putin continutul. Apoi adaugati lingura de mustar. Apoi adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie. Opriti focul si adaugati pestele, si cu lingura puneti sos peste el. Apoi potriviti fiecare bucata de sare si piper. Pentru patrunjelul noisette, procedam astfel: tocam bine patrunjelul si catelul de usturoi. Punem la incins untul pana atinge o culoare auriu-aramie si adaugan patrunjelul si lasam sa se "arameasca" si el putin. Se poate servi cu un vin alb, sec si foarte rece!!!
Reteta File de biban de Nil pe sos cu mustar Meaux si patrunjel aramiu a fost propusa de Lapona Enigel Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsAnul acesta de ziua fetitei i-am facut un tort exact cum l-a vrut ea, adica sa fie violet cu alb si cu...
Desert tort cu afine si ciocolata albaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii