Mancaruri cu peste

Reteta File de ton cu cous cous marocan si sos Hollandaise

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
• asezonati tonul cu sare si piper si vidati-l cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver impreuna cu uleiul cu infuzie

ingrediente

1 portii

   ton - 1 file
   unt 65% 100 g
   portocala rosie - 1 buc
   ulei de masline - 2 linguri
   rozmarin - 2 crengute
   vin roze - 30 ml
   ulei cu infuzie de trufe - 1/2 lingurita
   cous cous marocan - 56 linguri
   unt calitativ, 82% 150 g
   galbenusuri - 2 buc
   zeama de la o lamaie
   marar - 1/2 legatura
   sare si piper alb dupa gust

mod de preparare

• asezonati tonul cu sare si piper si vidati-l cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver impreuna cu uleiul cu infuzie de trufe, 50 g unt 65%, portocala rosie taiata cuburi in prealabil si crengutele de rozmarin
• introduceti-l in aparatul de gatire in vid Sous Vide Supreme Demi Black incalzit in prealabil la 45 de grade pentru 30 min
• puneti apa fierbinte peste cous cous si lasati-l cca 3 min la umflat
• scurgeti de apa si trageti cous cous-ul la tigaie cu ulei de masline, sare si piper dupa gust
• puneti o cratita cu apa pe foc si deasupra un vas (Bain Marie) – in care puneti galbenusurile de ou si zeama de lamaie, apoi amestecati constant cu un tel
• puneti untul 82% la foc mic si luati periodic cu lingura spuma alba care se formeaza deasupra 
• odata clarifiat, adaugati-l peste galbenusurile de oua si zeama de lamaie la Bain Marie
• tocati mararul si adaugati-l si pe acesta peste restul de ingrediente
• amestecati cand la Bain Marie, cand la rece, pentru a evita taierea sosului - in momentul in care s-a inchegat il lasati deoparte
• scoateti pestele de la Sous Vide Supreme Demi Black – incingeti o tigaie bine, cu putin ulei de masline – adaugati pestele pe partea cu pielea pentru a-i conferi o piele crispy
• asezonati daca este cazul si stingeti cu vinul roze
• serviti impreuna cu cous cous si sos Hollandaise

Pofta buna!
Incearca si ciorba pescarilor
Daca ti-a placut reteta noastra "File de ton cu cous cous marocan si sos Hollandaise" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.