File de ton cu cous cous marocan si sos Hollandaise

• asezonati tonul cu sare si piper si vidati-l cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver impreuna cu uleiul cu infuzie

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
File de ton cu cous cous marocan si sos Hollandaise

Ingrediente

  • ton - 1 file
  • unt 65% 100 g
  • portocala rosie - 1 buc
  • ulei de masline - 2 linguri
  • rozmarin - 2 crengute
  • vin roze - 30 ml
  • ulei cu infuzie de trufe - 1/2 lingurita
  • cous cous marocan - 56 linguri
  • unt calitativ, 82% 150 g
  • galbenusuri - 2 buc
  • zeama de la o lamaie
  • marar - 1/2 legatura
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

• asezonati tonul cu sare si piper si vidati-l cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver impreuna cu uleiul cu infuzie de trufe, 50 g unt 65%, portocala rosie taiata cuburi in prealabil si crengutele de rozmarin
• introduceti-l in aparatul de gatire in vid Sous Vide Supreme Demi Black incalzit in prealabil la 45 de grade pentru 30 min
• puneti apa fierbinte peste cous cous si lasati-l cca 3 min la umflat
• scurgeti de apa si trageti cous cous-ul la tigaie cu ulei de masline, sare si piper dupa gust
• puneti o cratita cu apa pe foc si deasupra un vas (Bain Marie) – in care puneti galbenusurile de ou si zeama de lamaie, apoi amestecati constant cu un tel
• puneti untul 82% la foc mic si luati periodic cu lingura spuma alba care se formeaza deasupra 
• odata clarifiat, adaugati-l peste galbenusurile de oua si zeama de lamaie la Bain Marie
• tocati mararul si adaugati-l si pe acesta peste restul de ingrediente
• amestecati cand la Bain Marie, cand la rece, pentru a evita taierea sosului - in momentul in care s-a inchegat il lasati deoparte
• scoateti pestele de la Sous Vide Supreme Demi Black – incingeti o tigaie bine, cu putin ulei de masline – adaugati pestele pe partea cu pielea pentru a-i conferi o piele crispy
• asezonati daca este cazul si stingeti cu vinul roze
• serviti impreuna cu cous cous si sos Hollandaise

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Orez cu carne de curcan, la cuptor
Bucataras.RO

Orez cu carne de curcan, la cuptor

Orez cu carne de curcan, la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola