Frigarui de peste cu cartofi si sos rece de castraveti

Frigarui de peste cu cartofi si sos rece de castraveti o reteta de frigarui usoare si foarte sanatoase.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Frigarui de peste cu cartofi si sos rece de castraveti

Ingrediente

  • 500 g file de peste alb
  • (merluciu am luat eu)
  • un dovlecel mic
  • un ardei gras galben
  • 8-10 fire de rozmarin
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 kg de cartofi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Pentru sosul de castraveti:
  • 2 castraveti maricei
  • 400 g de iaurt
  • un catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Pentru a prepara frigarui de peste cu cartofi si sos de catraveti incepem cu cartofii; ii spalam, ii curatam, ii spalam iar, ii taiem rondele si ii punem intr-o tava la cuptor, in care am pus cam 100 ml de ulei. Ii lasam circa 30 de minute, dar cu 15 minute inainte sa fie gata tocam marunt cateva frunzulite de rozmarin, ii saram si ii piperam. Scoatem cartofii din tava si pastram uleiul pentru frigaruile de peste.
Ne apucam de peste pe care dupa ce-l spalam, il taiem bucatele si il stropim cu zeama de la 1/2 lamaie.
Firele de rozmarin se curata de frunzulite in partea inferioara si se lasa mai multe in partea superioara
Dovlecelul il taiem intai pe lung, apoi pe lat, bucatele, iar ardeiul fasii mai grosute.
Infigem in tijele de rozmarin, alternativ, bucati de peste, dovlecel si ardei si le asezam frumos in tava in care am preparat cartofii; punem desigur, peste ele sare si piper. Dam la cuptor pana se rumenesc ingredientele de frigarui, avand grija sa le intoarcem ca sa se faca pe toate partile si bineinteles sa nu se arda, ca sunt asa firave..
Pregatim rapid sosul de castraveti, astfel: castravetii se curata de coaja, se rad, se scurg putin, iar apoi se amesteca cu iartul, cu un catel de usturoi pisat, cu 2 linguri de ulei de masline, sare si piper.


Frigaruile de peste se servesc cu cartofi si sos rece de castraveti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera
Bucataras.RO

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera

Sunt deliciose si numai bune alaturi de ceva cald! Dar nu mai zic ca sunt perfecte pentru pachetelul de scoala sau de munca...

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola