Lasagna cu somon, spanac si leurda

Spanacul si leurda, legume de primavara care se combina minunat cu diferite ingrediente. Am folosit somon facut la gril, ramas de la masa anterioara...

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu somon, spanac si leurda

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • Aproximativ 400-450 gr somon facut la gril sau gratar(dezosat)
  • 15 foi de lasagna
  • Unt pentru uns tava
  • 250 gr branza cheddar rasa
  • Pentru sosul alb:
  • 30 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 400-450 ml lapte
  • 2 linguri smantana sau iaurt gras grecesc
  • 2 ciupituri sare
  • 2 ciupituri nucsoara rasa fin
  • In plus:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura mare leurda
  • 200-250 gr spanac congelat(frunze)
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
  • Cateva frunze chivas
  • Menta(optional)
  • Pentru servit:
  • Parmezan
  • Ulei cu infuzie de lamaie(optional)

Mod de preparare

In primul rand mie imi place sa fierb putin foile atunci cand pregatesc lasagna cu foi cumparate din comert. Pun apa cu sare intr-o cratita, cand apa incepe sa clocoteasca fierb cate 2-3 foi deodata pentru 1-2 minute….

Pentru sosul alb: se pune la incins uleiul de masline si untul. Se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana faina s-a desfacut si lasam pe foc sa fiarba 2 minute. Adaugam treptat laptele fierbinte, amestecam cu telul pana sosul capata consistenta dorita. Asezonam cu sare si putina nucsoara proaspat rasa. Nu adaugam multe mirodenii in sos pentru ca sosul va imprumuta din gustul pestelui, care a fost asezonat dinainte a fi facut. La final, adaugam in sos smantana si amestecam. Lasam sa se tempereze putin, adaugam pestele dezosat si amestecam usor pentru a nu zdrobii prea tare bucatile de peste.

Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline, adaugam leurda spalata si taiata in fasii. Lasam pe foc 1 minut, adaugam si spanacul congelat(eu nu l-am dezghetat din timp), punem capac peste tigaie si lasam pe foc pana spanacul este complet dezghetat, iar leurda s-a inmuiat. Asezonam cu sare si piper proaspat rasnit.

Asamblare: luam un vas termorezistent si-l ungem bine cu unt. Punem un prim strat de foi de lasagna, peste punem jumatate din amestecul de spanac, distribuim uniform, peste spanac punem jumatate din sosul alb cu somon, distribuim uniform, peste branza cheddar rasa, alt strat de foi de lasagna, amestec de spanac, sos alb cu somon, branza cheddar rasa, ultimul rand de foi de lasagna. Peste ultimul strat de foi punem branza cheddar rasa, chivas taiat fin, oul batut cu putin lapte. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 40 minute. Lasam sa se raceasca putin, portionam si servim cu parmezan, iar daca va place puteti sa adaugati frunze de menta si putin ulei cu infuzie de lamaie. Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac
Bucataras.RO

Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac

M-am gandit sa sarbatorim intr-un mod placut inceputul verii astronomice sau solstitiul de vara si sa pregatim o tarta...

Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!