Macrou cu mamaliga
Reteta se pregateste asa: se ia pestele si se taie capul, aripioarele si coada pestilor, dupa care se curata de maruntaie si se spala in apa curata. Acestia se pun la fiert la foc potrivit in apa cu sare pana ce incepe sa crape pielea de pe ei, dupa care se scot pe un platou si se curata de piele cat sunt inca fierbinti. Folosind dosul cutitului se scot toate oscioarele pana ce carnea ramane curata. Separat, se curata usturoiul, se piseaza si se freaca impreuna cu hreanul ras (un varf de cutit), sare, 2 lingurite de ulei de masline si cu zeama de la 1 lamaie. Intreaga compozitie se amesteca bine dupa care se pune peste carnea de peste. Se amesteca dupa care se lasa deoparte. Malaiul se pune la fiert cu putina sare iar cand apa incepe sa fiarba se pune treptat faina, invartind mereu cu facaletul, pentru a nu se forma cocoloase. Mamaliga se face potrivit de moale, astfel incat sa poata fi modelata. Cand e gata, se rastoarna pe un platou sau pe un fund de lemn. In mijlocul ei se face o gaura mare unde va fi asezata compozitia de peste cu usturoi, dupa care se acopera compozitia cu mamaliga. In final se acopera totul cu un servet curat din panza si se lasa la racit 5-10 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Alte retete recomandate:
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe