Mancaruri cu peste

Reteta Pastravi cu sos dobrogean

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pastravii se curata, se eviscereaza, se spala in multa apa rece. Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie fasii. Lamaia se spala si se taie sf

ingrediente

   pastravi 2.000 kg
   faina 0.100 kg
   lapte 0.100 l
   ulei 0.200 l
   lamaie 0.250 kg
   usturoi 0.025 kg
   cimbru 0.002 kg
   otet 0.050 l
   rosii 0.250 kg
   ardei gras verde 0.250 kg
   vin 0.100 l
   sare 0.030 kg
   patrunjel verde 0.050 kg

mod de preparare

Pastravii se curata, se eviscereaza, se spala in multa apa rece. Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie fasii. Lamaia se spala si se taie sferturi. Rosiile se spala, se curata de seminte si de pielita si se taie sferturi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pastravii se sareaza in interior si se presara cu cimbru. Se lasa la frigider circa o jumatate de ora, apoi se trec prin lapte, faina si se prajesc in ulei. Sosul se prepara astfel: rosiile si ardeii se inabusa in ulei, se adauga vin, otet, usturoi si patrunjel verde, se concentreaza putin. Preparatul se prezinta pe platou sau pe farfurie, pastravul cu sosul dobrogean deasupra sau cu sosul alaturi, in sosiera.
Incearca si Cod in vas de lut
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi cu sos dobrogean" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.