Mancaruri cu peste

Peste cu sos Ragut

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se taie pestele in bucati, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat foarte bine, apoi se prajeste in ulei fierbinte. In aceeasi grasime, se caleste z

ingrediente

   1 kg. peste
   250 gr. zarzavat (morcov
   patrunjel
   telina)
   100 gr. ceapa
   100 ml vin
   100 ml suc de rosii
   3-4 felii lamiie
   100 gr. masline
   o foaie dafin
   piper
   100 ml ulei
   cimbru
   faina
   sare

mod de preparare

Se taie pestele in bucati, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat foarte bine, apoi se prajeste in ulei fierbinte. In aceeasi grasime, se caleste zarzavatul si ceapa tocate marunt. Cind acestea s-au aurit, se stinge cu apa calda atit cit sa cuprinda bine zarzavatul. Se adauga apoi putina apa si dupa 10 minute de fierbere se trece sosul prin sita, pasind foarte bine zarzavaturile. In sos se adauga vinul, maslinele, sucul de rosii, foaia de dafin, feliile de lamiie, fara coaja, piperul, cimbrul si bucatile de peste. Se da cratita la cuptor cu foc mic pentru 20 minute si cind uleiul s-a ridicat deasupra, se ingroasa sosul cu putina faina. Cind este gata, se potriveste dupa gust de sare si de acru si se serveste
Incearca si Macrou cu orez
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos Ragut" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite