Mancaruri cu peste

Reteta culinara Peste in aluat de bere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pestele curatat si spalat se taie in felii de 3-4 cm. si se sareaza. Se lasa sa stea 1/2 ora.

Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa

ingrediente

   800gfile de crap
   sare
   piper
   600gcartofi
   200g mazare verde
   3 oua
   200g faina
   praf de chili
   200ml bere blonda
   ulei
   1 rosie
   1 lamaie
   1 legatura de patrunjel verde

mod de preparare

Pestele curatat si spalat se taie in felii de 3-4 cm. si se sareaza. Se lasa sa stea 1/2 ora.


Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa sarata.


Mazarea se fierbe cu 2 linguri apa, sub capac, pana se inmoaie (se poate folosi mazare din conserva).


Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Faina se amesteca cu putina sare, piper, putin praf de chili, galbenusurile si 1/4 din cantitatea de bere. Se incorporeaza treptat si restul de bere, apoi albusurile.


Se trec feliile de peste prin acest aluat si se frig in ulei fierbinte si se lasa sa se scurga.
Se aranjeaza feliile de peste pe un platou, se orneaza cu felii de rosie, patrunjel verde si felii de lamaie. Cartofii se amesteca cu patrunjelul verde tocat foarte fin, mazarea si se aranjeaza intr-o salatiera si se servesc cu pestele, se uda preparatul cu un vin alb sec.

Incearca si File de macrou la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in aluat de bere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite