Mancaruri cu peste

Reteta Peste simplu inabusit cu cartofi

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru peste simplu inabusit cu cartofi se poate prepara inabusit salaul, stiuca, mihaltul, crapul, nisetrul, cega, pastruga. Pestele se curata se spala.

ingrediente

   500 g de peste proaspat
   1 lingura faina si unt
   800 g cartofi

mod de preparare

Pentru peste simplu inabusit cu cartofi se poate prepara inabusit salaul, stiuca, mihaltul, crapul, nisetrul, cega, pastruga. Pestele se curata se spala, se taie felii si se pune in cratita pe un singur rind, se toarna apa in asa fel ca bucatile sa fie acoperite cel mult pana la jumatate, se sareaza; cratita se acopera bine cu un capac si se lasa sa fiarba in clocote timp de 15-20 minute. Pestele gatit inabusit este mai gustos decit cel fiert in apa multa. Gustul lui se poate imbunatati mult daca se adauga la fiert patrunjel si ceapa. Cand pestele este gata se asaza pe un platou incalzit, iar cu zeama ramasa se prepara un sos alb sau de rosii.


Se serveste cu cartofi fierti.

Incearca si Pastrav condimentat
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste simplu inabusit cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.