Mancaruri cu peste

Plachie din salau

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Plachie de peste"
 
Pestele spalat si portionat,indulcit cu sare ,se tavaleste pe ambele parti prin faina si se prajeste bine in ulei incins,apoi se scoate si se aseaza i

ingrediente

   Cantitati(4 portii) 4 bucati potrivite
   de salau proaspat
   indulcit cu putina sare
   o ceapa mare
   50 ml ulei
   7-8 catei de usturoi
   un paharel de vin alb sec
   200 ml suc de rosii sau rosii in bulion date la blender(eu am folosit suc de rosii amestecat cu ardei gras rosu
   facut in casa)
   50 g faina
   sare
   piper 3-4 foi de dafin
   amestec de condimente uscate(cimbrisor
   dafin
   busuioc
   coriandru
   maghiran
   oregano)

mod de preparare

Pestele spalat si portionat,indulcit cu sare ,se tavaleste pe ambele parti prin faina si se prajeste bine in ulei incins,apoi se scoate si se aseaza intr-un vas de jena sau o tavita.


In uleiul in care am prajit pestele,calim putin ceapa taiata solzisori(pana devine sticloasa) apoi adaugam usturoiul zdrobit si sucul de rosii,amestecam bine si condimentam dupa gust cu sare,piper si amestecul de condimente.


Lasam sa scada putin,ingrosandu-se sosul apoi il stingem cu paharelul de vin alb sec.


Mai lasam 2-3 clocote,apoi turnam sosul peste, peste si bagam si foile de dafin si dam totul la cuptor,cca 10 minute decand a inceput sa clocoteasca.
Plachi este delicioasa servita fierbinte cu mamaliga calda.


Pofta buna!





Reteta Plachie din salau a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro





Alte retete cu peste gasiti aici:


Peste la cuptor,


Peste cu ciuperci,


Peste la tava cu praz
Incearca si Pastrav cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie din salau" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite