Mancaruri cu peste

Reteta Rulou de peste

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Rulouri de dovlecei cu branza (Reteta Video)"
 
Se pregateste o foaie de hartie de copt sau hartie cerata peste care se aseaza o folie de plastic.
Se aseaza feliile de somon cu coada sau partea sub

ingrediente

   2 fileuri de somon
   cat mai subtiri
   3 -4 fileuri de peste alb
   ce gasiti (va orientati la numar sa fie latimea celor doua fileuri de somon)
   7-8 sea scallops mai mari
   marar
   patrunjel
   sare piper
   ulei sau unt

mod de preparare

Se pregateste o foaie de hartie de copt sau hartie cerata peste care se aseaza o folie de plastic.


Se aseaza feliile de somon cu coada sau partea subtire in partea opusa fata de tine, si se suprapun putin una peste alta.


Somonul afumat e feliat mai marunt dar daca folositi somon proaspat feliile sunt mai lungi si late. Fileurile de somon sa fie subtiri, daca sunt prea groase ruloul va iesi prea mare.


Peste ele, in partea dinspre tine asezi feliile de peste alb, sa se suprapuna putin.


Scallops se pun pe o frigaruie (daca aveti de metal e si mai bine) si se aseaza in capatul feliilor albe.


Se condimenteaza cu sare si piper. Se presara verdeturile


Si incepem sa rulam, se ridica folia de plastic ajutand sa formam un rulou fara a rula in interior si plasticul. Folia ajuta doar la manevrare.


Ruloul trebuie sa fie cat mai strans.


Cand e gata se intoarce invers si se ruleaza strans in hartia de copt sau cerata (de care aveti) se inchide la ambele capete si se pune la rece cel putin o ora sa imprumute arome, gusturi, etc.


Se taie felii cu hartie cu tot, cam 2.5 cm-max 3 cm, nu mai late, altfel nu se patrund cand sunt puse la fript.


Se aseaza pe o tava (de frip in cuptor) care are si un gratar si permite sa se scurga grasimea sau zeama.


Se indeparteaza hartia si se unge cu ulei, eu am folosit un amestec de unt si un pic de usturoi; se pot adauga in sos condimente preferate si vedeturi.


Se pune la cuptor pe broil 550 F cam 290 C foarte aproape de incalzitorul de sus (10-12 cm) si cu usa cuptorului putin intrdeschisa.


Usa nu se inchide la temperatura asa inalta, cam 6 minute pe fiecare parte dupa cum va place sa fie de facut.



Se serveste cu garnitura preferata si cu lamaie


Pofta buna!





Reteta Rulou de peste a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro





Alte retete cu peste gasiti aici:


File de peste cu ciuperci,


Peste cu ciuperci,
Incearca si Crap cu ghiveci de legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de peste" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.