Se pregateste o foaie de hartie de copt sau hartie cerata peste care se aseaza o folie de plastic. Se aseaza feliile de somon cu coada sau partea sub
Se pregateste o foaie de hartie de copt sau hartie cerata peste care se aseaza o folie de plastic.
Se aseaza feliile de somon cu coada sau partea subtire in partea opusa fata de tine, si se suprapun putin una peste alta.
Somonul afumat e feliat mai marunt dar daca folositi somon proaspat feliile sunt mai lungi si late. Fileurile de somon sa fie subtiri, daca sunt prea groase ruloul va iesi prea mare.
Peste ele, in partea dinspre tine asezi feliile de peste alb, sa se suprapuna putin.
Scallops se pun pe o frigaruie (daca aveti de metal e si mai bine) si se aseaza in capatul feliilor albe.
Se condimenteaza cu sare si piper. Se presara verdeturile
Si incepem sa rulam, se ridica folia de plastic ajutand sa formam un rulou fara a rula in interior si plasticul. Folia ajuta doar la manevrare.
Ruloul trebuie sa fie cat mai strans.
Cand e gata se intoarce invers si se ruleaza strans in hartia de copt sau cerata (de care aveti) se inchide la ambele capete si se pune la rece cel putin o ora sa imprumute arome, gusturi, etc.
Se taie felii cu hartie cu tot, cam 2.5 cm-max 3 cm, nu mai late, altfel nu se patrund cand sunt puse la fript.
Se aseaza pe o tava (de frip in cuptor) care are si un gratar si permite sa se scurga grasimea sau zeama.
Se indeparteaza hartia si se unge cu ulei, eu am folosit un amestec de unt si un pic de usturoi; se pot adauga in sos condimente preferate si vedeturi.
Se pune la cuptor pe broil 550 F cam 290 C foarte aproape de incalzitorul de sus (10-12 cm) si cu usa cuptorului putin intrdeschisa.
Usa nu se inchide la temperatura asa inalta, cam 6 minute pe fiecare parte dupa cum va place sa fie de facut.
Se serveste cu garnitura preferata si cu lamaie
Pofta buna!
Reteta Rulou de peste a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro
Alte retete cu peste gasiti aici:
File de peste cu ciuperci,
Peste cu ciuperci,
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaNumai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumatIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii