Mancaruri cu peste

Reteta Samak bi tahini

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pestele se stropeste cu putin ulei si suc de lamaie si se da la cuptorul preincalzit la 175C, timp de 15-20 minute, in functie de marimea fileurilor

ingrediente

   500 gr peste alb
   sucul de la 1 lamaie (2 lime in cazul meu)
   3-4 linguri ulei masline
   1 ceapa
   1 cup tahini
   2 catei usturoi
   sare
   piper

mod de preparare

Pestele se stropeste cu putin ulei si suc de lamaie si se da la cuptorul preincalzit la 175C, timp de 15-20 minute, in functie de marimea fileurilor





Intre timp calim ceapa - reteta zicea sa caramelizam ceapa, am facut-o si eu prima data dar nu mi-a placut gustul, acum doar am calit ceapa o idee mai mult.


Alaturi, intr-o craticioara, pe foc mic, punem pasta de tahini, restul de suc de lamaie, usturoiul, sare, piper si apa pana capata o consistenta cremoasa.


Cand cele 15-20 minute au trecut, scoatem pestele fara sa oprim cuptorul. Punem deasupra ceapa calita si sosul tahini


dam la cuptor pentru alte 20 - 25 minute pana cand sosul incepe sa clocoteasca pe margine.



Alte retete culinare recomandate:

Incearca si Felii de crap cu condimente
Daca ti-a placut reteta noastra "Samak bi tahini" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.