Saramura de peste, la cuptor

Taiem pestele bucati, il saram si il punem la prajit. Taiem ceapa si ardeiul si le calim si pe ele impreuna pana se inmoaie Intr-un vas (eu am folosit

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Saramura de peste, la cuptor

Ingrediente

  • peste mare - eu am avut cam 1kg de crap
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu mare sau gogosar
  • 2-3 rosii
  • o capatana de usturoi
  • foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • lamaie
  • Se mai foloseste un amestec pe care eu il pregatesc toamna si il pun in borcane: este vorba despre rosii decojite si taiate felii
  • ardei semi-iute
  • ardei iute
  • frunze de telina si sare

Mod de preparare

Taiem pestele bucati, il saram si il punem la prajit.

Taiem ceapa si ardeiul si le calim si pe ele impreuna pana se inmoaie

Intr-un vas (eu am folosit de yena, dar cred ca iese super si intr-unul de pamant) se pune amestecul de cepa cu ardei si 2 foi de dafin.

Deasupra se aseaza pestele, amestecul de rosii cu ardei iute si se presara piper si cimbru.

Se baga la cuptor pentru 25-30 de minute.

Intre timp dintr-o capatana de usturoi se face un mujdei (se piseaza usturoiul, se freaca cu putina sare si ulei si se adauga apa).

Se scoate pestele din cuptor, se adauga deasupra mujdeiul si felii de lamaie si se mai pune la cuptor pentru inca 5-10 minute.
Pofta buna!

Reteta Saramura de peste, la cuptor a fost propusa de anielarobu pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Pastrav cu legume,

Rulouri de macrou,

File de peste in caramel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Cremes
4
Prajituri

Cremes

Cremesul este o reteta clasica de prajitura cu crema vanilata si foi sfaramicioase de aluat frantuzesc. Cremes sau cremsnit,...

Cremes
Supa de rosii
5
Supe de legume

Supa de rosii

Hidratanta, detoxifianta.

Supa de rosii
Parteneri
Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
Bucataras.RO

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti

Cand am preparat prima data acest fel de mancare nu stiam cum vor reactiona ai mei la atatea legume in farfurie. Dar .......

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!