Somon cu mix de ciuperci si sos de piper

Este o reteta cu un gust senzational, am folosit pentru prima data aceste ciuperci, sunt foarte bune, iar somonul bineinteles ca este foarte sanatos.

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Somon cu mix de ciuperci si sos de piper

Ingrediente

  • sare
  • 4 rondele de somon
  • ciuperci champignon brune
  • ciuperci urechi de lemn
  • ciuperci shimeji albe de cultura
  • 50 g unt
  • 50 ml vin alb
  • piper
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita oregano
  • SOS DE PIPER:
  • 1 lingura piper boabe rosu
  • 150 ml vin alb
  • 1 lingura coniac
  • 200 ml smantana lichida vegetala
  • 1lingurita mustar Dijon cu boabe
  • sare

Mod de preparare

In primul rand somonul spalat, uscat, se pune intr-un bol si se adauga sare, piper, zeama de la 1/2 lamaie, ulei de masline, se amesteca usor ca fiecare bucata de peste sa fie patrunsa de condimente, apoi se acopera cu folie si se lasa la frigider, ideal ar fi pana a doua zi.

In tigaia cu unt se pun ciupercile brune spalate si taiate in sferturi, daca sunt mici sau feliate daca sunt mari, urechile de lemn si shimeji oparite in prealabil pentru 1 min in apa cu putina sare, apoi scurse; dupa cateva minute se adauga vinul, iar dupa ce a scazut, se condimenteaza dupa gust, se adauga oregano, se amesteca si se lasa deoparte.

Pentru sos, se pune intr-un vas mic pe foc vinul, cand incepe sa clocoteasca se adauga coniacul, si se lasa pe foc pana scade la jumatate; se adauga incet smantana, amestecand cu telul, dupa ce s-a ingrosat putin, se adauga mustarul si piperul rosu, se potriveste de gust, apoi se da vasul deoparte.

Pestele se pune in tava cu tot cu sosul din bol, se acopera tava cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 15 min, dupa care se descopera si se mai lasa 10 min sa se rumeneasca.

Pe farfurie se pune peste, alaturi mixul de ciuperci si o felie de lamaie, deasupra sos si fulgi de sare neagra ornament.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Sufleu de cartofi
Bucataras.RO

Sufleu de cartofi

Un preparat foarte bun ce poate fi servit atat simplu dar ca si o garnitura langa carnita. Sper sa va fie pe plac ca noua...

Sufleu de cartofi
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!