Somon in crusta aromata, la cuptor

Daca aveti pestele intreg il decapitati, curatati de solzi si inotatoare. Pestele curatat se taie in rondele de 2 cm grosime, se sareaza, pipereaza, c

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Somon in crusta aromata, la cuptor

Ingrediente

  • 1 somon de 1
  • 6 kg (sau cum il aveti
  • intreg sau rondele)
  • 1 lamaie (coaja si zeama
  • care va fi folosita 1/2 la prepararea pestelui si 1/2 pt. sos)
  • 5 linguri de pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • rozmarin
  • patrunjel
  • menta
  • cateva boabe de coriandru
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Pt. sos:
  • 4 linguri de iaurt
  • 1 galbenus
  • lamaie si ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Daca aveti pestele intreg il decapitati, curatati de solzi si inotatoare. Pestele curatat se taie in rondele de 2 cm grosime, se sareaza, pipereaza, condimenteaza cu putin rozmarin, se aseaza intr-un vas si deasupra se stoarce 1/2 de lamaie, se stropeste cu putin ulei de masline si se lasa la frigider 1 ora.

Se prepara sosul, amestecand continuu, intr-o craticioara in bain-marie, galbenusul, zeama si coaja de la 1/2 lamaie, iaurtul, 1 lingura de ulei de masline, sare si piper (alb, de preferinta).

Se lasa pe abur, amestecand, doar pana se ingroasa (putin mai gros decat smantana pentru frisca) dupa care se scoate imediat.

Se pregateste amestecul aromat pentru crusta: jumatate din coaja de lamaie, usturoiul, coriandrul, ierburile aromate, piperul, putin sare si pemetul se dau la blender.

Pestele se scoate din frigider si se tavaleste in acest amestec, presand usor cu palma ca sa adere mai bine la suprafata.

Se aseaza feliile de somon intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincins la 180 de grade, pentru 20 de minute.
Se serveste cu o garnitura la alegere, eu am preferat paste integrale verzi, cu putin sos si lamaie

Pofta buna!

Reteta Somon in crusta aromata, la cuptor a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete cu somon gasiti aici:

Somon cu lamiie,

Somon cu praz si varza chinezeasca,

File de somon cu salata de bureti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Clatite pufoase reteta fara zahar
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta fara zahar

Clatite pufoase reteta Iniţial am zis că azi nu fac nimic dulce pentru că pregătisem nişte sărăţele,dar apoi mi-am...

Clatite pufoase reteta fara zahar
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!