Stiuca umpluta

Stiuca umpluta se poate prepara cand este dezlegare la peste. Ingredientele de baza ale retetei sunt: stiuca, morcov, sfecla, lamaie.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • o stiuca de circa 1 kg
  • miezul unei felii de paine alba
  • 4 cepe
  • 3 linguri de ulei
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 1 morcov
  • o sfecla
  • 2 l apa
  • o lingura  patrunjei tocat
  • lamaie
  • sos de mustar.

Mod de preparare

Pentru a pregati o stiuca umpluta excelenta pentru zilele cu dezlegare la peste prima data se curata stiuca, se spala si se taie capul. Se desprinde pielea de cap si se trage incet inspre coada. Daca mai ramane carne pe pielea trasa, se rade cu dosul cutitului.  Pielea se sareaza si se lasa la o parte. Se desface carnea de pe oasele pestelui si se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de franzela inmuiat in lapte sau in apa si cu ceapa tocata marunt si rumenita putin in ulei.

La tocatura se adauga sare, piper, o lingurita patrunjel tocat si doua oua batute spuma. Se amesteca bine si se umple pielea stiucii, nu prea indesat pentru a nu plesni la fiert.

Din tocatura ramasa se fac mici perisoare. In vasul pentru fiert peste, se pun o ceapa intreaga, morcovul si sfecla taiate foarte subtire si oasele de la peste. Peste zarzavat se asaza pestele umplut, capul, perisoarele si se toarna 2 l de apa. Se lasa sa fiarba acoperit la foc mic. Cand este fiert, se scoate pestele umplut, se asaza in mijlocul unei farfurii lungi, se taie felii de gro­simea unui deget, se aranjeaza capul astfel incit sa aiba forma peste­lui intreg. In jurul lui se pun perisoarele din peste fierte si cateva felii de lamaie.


Se serveste cu sos de mustar.

Alte retete cu peste recomandate:

Salata de icre

Salata cu peste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine

Reteta de preparare a papanasilor Initial am vrut sa fac gogosi. Ulterior, m-am gandit sa experimentez si eu papanasii. Asa...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!