Mancaruri cu peste

Ton (macrou) in sos de iaurt picant

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 5h 
Miacori postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Fileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie.
Uleiul se pune intr-un bol peste care se pune usturoiul bine pisat, mararul tai

ingrediente

   File de ton 6 portii
   250 ml iaurt
   200 ml lapte de cocos
   1/2 lamiie
   10 gr. curry
   10 gr. enibahar pulbere
   10 frunze de busuioc
   5 catei de usturoi
   10 gr sare
   o lingura de ulei
   5 gr. sofran
   o legatura de marar
   25 gr. coniac fin

mod de preparare

Fileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie.
Uleiul se pune intr-un bol peste care se pune usturoiul bine pisat, mararul taiat foarte marunt si zeama de la lamiie. Se amesteca pina ce compozitia devine omogena, apoi se pun toate celelalte ingrediente si se amesteca in continuare pina face un pic de spuma. Se pun fileurile in aceasta pasta si se lasa la rece circa 5 ore.

Gratarul se incinge foarte bine si se pun fileurile de peste, fara sa fie scuturate de compozitie, care se intorc pe cealalta parte dupa circa 2-3 minute, iar dupa alte 2-3 minute se iau de pe gratar, se pun pe un platou, peste care se toarna restul de compozitie din bol.
Atentie! cu cit frigeti mai mult pestele isi pierde din savoare.
Pofta buna!
Se serveste cu multe legume crude, asezate pe platou in jurul pestelui.
Incearca si Stiuca umpluta la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Ton (macrou) in sos de iaurt picant" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite