Mancaruri cu peste

Zacusca de peste

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
Mady postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii), se spala. Ceapa se taie m

ingrediente

   1 kg de peste (crap
   hering
   stavrid
   macrou)
   400 gr. ceapa
   300 gr. morcovi
   500 gr. castraveti murati
   2 linguri pasta de tomate
   100 gr. masline
   120 ml ulei
   75 ml vin alb sec
   o legatura patrunjel
   1-2 foi dafin
   sare piper
   cimbru

mod de preparare

Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii), se spala. Ceapa se taie marunt, castravetii si morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, iar maslinele se oparesc. Ceapa, morcovii si castravetii se inabusa in 5 linguri de ulei si putina apa timp de 20-30 de min. Se adauga 1 l de apa, maslinele, piperul, sarea, cimbrul, foile de dafin si pasta de tomate cind legumele sunt fierte, continuind fierberea 5 min., apoi se asaza intr-o tava.
Bucatile de peste se sareaza, se inabusa in restul de ulei si se pune peste legume, se stropeste totul cu vin, se presara patrunjel tocat si se gratineaza la cuptor pina se face pestele.
Se serveste calda sau rece
Incearca si Peste cu ciuperci la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de peste" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite