Mancaruri cu vanat

Reteta Friptura de fazan

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
moni_512 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Friptura de fazan este o reteta foarte buna pentru zilele onomastice. Ingredientele de baza alea acestei retete sunt: fazan, otet, slanina, unt si sare.

ingrediente

   1 fazan
   150 g slanina pentru impanat
   2 linguri unt
   otet
   sare.

mod de preparare

Se curata fazanul de pene, se parleste, se spala in mai multe ape si se lasa o jumatate de ora in apa rece cu putin otet. Apoi se scoate, se sterge bine cu un servet, se freaca cu putina sare, pieptul si picioarele se impa­neaza cu bucati de slanina proaspata si se lasa sa stea 20—30 min.



Se pune la fript intr-o tava cu doua linguri de unt si 2—3 linguri de apa. In timpul frigerii se intoarce de mai multe ori, stropindu-l cu sosul din tava.


Se serveste cu garnitura de cartofi mici, prajiti in­tregi, cu conopida oparita cu unt sau cu mere mici coapte.



Alte retete recomandate:



Sarmale de post



Pulpe de pui la cuptor



Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Incearca si Potarnichi cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de fazan" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu vanat
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.