Muschi de caprioara cu pere umplute

Se spala hribii, se lasa sa se inmoaie in apa calduta. Se desprinde carnea de pe os de-a lungul coloanei vertebrale, de pe o parte si de pe alta. Se z

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 muschi de caprioara de 1
  • 5 kg
  • 20 hribi uscati
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 10 boabe de ienuper
  • 1 morcov
  • 100 gr. unt
  • 5 felii bacon
  • 250 ml. supa de vanat
  • 3 pere
  • 125 ml. vin alb dulce
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 2 cuisoare
  • 250 gr. smantana
  • 2 linguri vin rosu dulce
  • 6 lingurite dulceata de coacaze

Mod de preparare

Se spala hribii, se lasa sa se inmoaie in apa calduta. Se desprinde carnea de pe os de-a lungul coloanei vertebrale, de pe o parte si de pe alta. Se zdrobesc usor boabele de ienupar. Se toaca ceapa si morcovii. Se incinge cuptorul la 180 grade C.

Se sareaza si se pipereaza muschiul. Se aseaza intr-o tava, se unge cu unt topit si se presara deasupra boabele de ienupar zdrobite. Se aseaza deasupra feliile de bacon, se adauga legumele, hribii, cu tot cu apa de la inmuiat. Se pune 250 ml. supa de vanat. Se coc la cuptor 40 min. Dupa 20 min. se scot feliile de bacon. In repetate randuri se unge muschiul cu untul topit. Se decojesc si se taie jumatati perele. Se indeparteaza casa samburilor. Se da in fiert vinul alb cu coaja de lamaie, cuisoare si scortisoara; se aseaza inauntru perele si se fierb 5 min. Se lasa sa se raceasca in zeama.

Se scot carnea si hribii si se pastreaza la cald. Se paseaza sosul si se adauga smantana, vinul rosu, sarea si piperul. Se adauga hribii.
Se taie felii muschiul si se aseaza pe un platou. Se umplu perele cu dulceata de coacaze si se aseaza langa carne. Se servesc feliile de muschi cu sos, paste late fierte in apa sarata si salata de varza rosie. Consumati, dupa placere, vin alb sau rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Tort cu fructe uscate si turron
Bucataras.RO

Tort cu fructe uscate si turron

Tort cu fructe uscate si turron
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!