Mancaruri cu vanat

Reteta Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 1h:30m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 31-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
Un gust delicios, la un preparat deosebit!

ingrediente

2 portii

   2 porumbei
   sare
   1 morcov
   1 pastarnac
   1 radacina de patrunjel
   100 ml ulei
cuibul din gris:
   2 oua
   5 linguri cu varf de gris
   un praf de sare 40 ml ulei (o lingurita)
sos dulce acrisor din merisoare:
   100 g merisoare deshidratate
   50 ml vin rosu
   un cub de unt
   1 lingura de zahar din cocos sau brun
   un praf de scortisoara
   2 frunze de menta proaspata

mod de preparare

Eu am avut 2 porumbei mari, de camp, porumbei salbatici. Dupa ce i-am curatat, parlit si scos intestinele, spalati bine, i-am pus la oala sub presiune sa fiarba in apa cu sare, cu morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, curatate si lasate intregi. Au fiert aproape o ora, apoi i-am scos din supa, i-am lasat sa se scurga si i-am rumenit bine in ulei incins.

Am pregatit 2 galusti mari din gris astfel: am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare, galbenusurile frecate un pic cu uleiul, le-am incorporat in albusuri si am adaugat grisul in ploaie. Am lasat amestecul 5 minute, dupa care cu ajutorul unui polonic umplut cu amestecul de gris le-am scufundat in supa in care am fiert porumbeii, supa care clocotea la foc mic, am lasat sa fiarba la foc domol cate 5 minute pe ambele fete, apoi le-am lasat la scurs intr-o spumiera.
Am pregatit sosul astfel: de seara am pus merisoarele uscate intr-un pahar si am turnat vinul cu un praf de scortisoara peste ele. Le-am lasat peste noapte sa se umfle, apoi le-am scurs bine pastrand vinul. Am incins intr-o tigaie un cub de unt cu o lingura de zahar de cocos sau zahar brun. Cand s-a caramelizat, am pus merisoarele scurse si am stins cu paharul de vin. Am lasat amestecul in care am pus si 2 ramurele de menta verde, sa fiarba in clocote mici pana s-a legat un pic.
Am montat farfuriile, asezand pe platou o galusca mare de gris, deasupra porumbelul rumenit stropit cu acest sos dulce acrisor de merisoare.


Pofta buna!

Incearca si Sarmale din carne de mistret
Daca ti-a placut reteta noastra "Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu vanat

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.