Mancaruri cu vanat

Reteta Pulpa de mistret cu afine

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Inainte de a fi preparata, carnea se tine in bait 2 zile. Pentru prepararea baitului, se amesteca toate ingredientele date, se pun la fiert 10 minute,

ingrediente

   700 gr. pulpa de mistret
   2 linguri de zahar
   2 cepe rosii
   1 fir de rozmarin
   10 boabe de mustar
   2-3 dl. vin rosu
   supa instant(din cubulet)
   3 linguri de gem de afine pentru sos
   pentru garnitura: 3 franzelute
   1 ceapa mica
   2 oua
   ulei
   faina
   sare si piper
   pentru bait: 6dl. vin rosu
   1 morcov
   1 ceapa
   1fir de rozmarin
   10 boabe de piper
   6 catei de usturoi
   10 boabe de ienupar
   3 bucati de cuisoare
   2 foi de dafin

mod de preparare

Inainte de a fi preparata, carnea se tine in bait 2 zile. Pentru prepararea baitului, se amesteca toate ingredientele date, se pun la fiert 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca putin, dupa care punem in bait carnea. Se acopera cu un capac si se lasa la rece 2 zile.

Se scoate carnea din bait, se sterge cu un prosop de bucatarie si se sareaza.

Se aseaza carnea intr-o cratita cu ulei incins si o frigem pana ce primeste o frumoasa culoare rosiatica. Se scoate carnea, se pune la cald, iar in uleiul ramas se calesc condimentele si zaharul. Se adauga ceapa tocata marunt
si se pune la inceput vinul, apoi supa instant.(1-2dl). Se pune inapoi carnea, se acopere cratita si se fierbe pana cand carnea este bine patrunsa. Se scoate carnea si se taie felii. Uleiul din cratita se strecoara si se amesteca cu gemul de afine. Se fierb putin, se amesteca mereu. Acesta este sosul, pe care il servim langa carne. Se pregateste garnitura: feliile de franzela se prajesc, se taie apoi in cubulete, se calesc in ulei, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu ceapa tocata foarte marunt, galbenusurile, sarea, piperul si 1 lingura de faina. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in compozitie, se amesteca usor si se lasa la odihna 10 minute. Apoi, cu mainile ude se formeaza galuste, pe care se fierbe in apa sarata.

Pe platou se aseaza carnea feliata, alaturi sosul de afine, galustele de franzeluta si se orneaza cu frunzulite de menta.
Incearca si Potarnichi cu varza
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de mistret cu afine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu vanat

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.