Mancaruri cu vanat

Reteta Rata salbatica cu portocale

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Rata se curata, se taie bucati si se prajeste in untura. Se scoate apoi, iar in untura ramasa se prajesc ceapa, morcovii, telina, dupa care se presar

ingrediente

   1 rata
   3 portocale
   100 ml vin
   50 ml coniac
   60 gr zahar
   50 gr unt
   50 gr ulei
   50 gr faina
   cateva felii de ceapa
   morcovi
   telina
   30 gr bulion

mod de preparare

Rata se curata, se taie bucati si se prajeste in untura. Se scoate apoi, iar in untura ramasa se prajesc ceapa, morcovii, telina, dupa care se presara faina si se stinge cu bulion si putina apa calda. Se mai lasa la fiert 20-30 de minute, apoi se strecoara si se adauga peste carne. Se mai fierbe pana cand carnea este gata. Intre timp se curata portocalele, iar cojile se taie subtiri, ca fideaua si se pun la fiert cu apa. Dupa 2- 3 clocote se scurg de prima apa amara si se adauga din nou apa si vin. Se lasa la fiert, pana se inmoaie.
Carnea se serveste cu sosul de portocale.





Alte retete culinare:





Muschi de porc la cuptor Ciuperci umplute Curcan umplut
Incearca si Porumbei pane
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata salbatica cu portocale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu vanat

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.